STS-2 finišer 2 za svinje

Način upotrebe

Potpuna krmna smješa STS-2 je namijenjena za ishranu svinja od 60 kg tjelesne mase do kraja tova. Finišer 2 sadrži vitamine, mikro i makro mineralne materije, protinska i energetska hraniva. Sva hraniva koja služe za proizvodnja finišer 2 smješe su vrlo kvalitetna i lako svarljiva. Većina hraniva su većeg stepena iskoristivosti i zbog tog su dobra jer ne dovode do pojave nepoželjnih mikroorganizama.

Proizvodni ciljevi

  • Odlično zdravstveno stanje
  • Značajno smanjenje proliva
  • Smanjenje troškova ljekova
  • Bolje iskorištenje hrane
  • Dobra konzumacija
  • Dobar prirast i konverzija

Hraniva zastupljena u proizvodu

Žitarice, sporedni proizvodi mlinske industrije, sporedni proizvodi industrije ulja, mineralna hraniva, sintetičke aminokiseline i vitaminsko-mineralne dodatke.

Preporuke

Svinjama treba  osigurati pitku vodu. Za cijeli period ishrane sa finišer 2 smješom osigurati  120 kg po tovljeniku. Obezbijediti dovoljan broj pojilica, 1 pojilica na 7 tovljenika. Tovljenicima davati finišer 2 smješu po volji. Sistem ishrane i držanja svinja mora biti organizovan tako da za 110-115 dana tova svinje ostvare 70-75 kg, a za 170-185 dana svinje ostvare težinu od 95-105 kg. Prostor u periodu tova iznosi 0,7 m2 po tovljeniku. Optimalna temperatura u navedenom periodu je 12-18 oC. Relativna vlažnost vazduha je otimalna od 65 do 70 %. Treba čuvati svinje od propuha. U tovilištu je potrebna svjetlost od 30 do 60 lux-a.

Sastav

Sirovi proteini

Vlaga

Pepeo

Sirove masti

Sirova celuloza

Metabolička energija